PaNaNet

Burgenlandi és nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózta

A PaNaNet projekt az osztrák-magyar határ két oldalán elterülő nemzeti parkok és natúrparkok hálózatának kialakításán keresztül közös turisztikai kínálatot hozott létre, és így kíván javítani a térség versenyképességén, elsősorban a turizmus területén.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság e projekt keretében hozta létre a tőzegmohás lápok élővilágát bemutató fogadóegységét, a Lápok Házát a Szőcei tőzegmohás láprét közelében. E fejlesztésen túl Igazgatóságunk felelt a projekt honlapjának kifejlesztéséért és annak naprakész állapotban tartásáért, természetesen szoros együttműködésben a többi partnerrel.

Súlyponti témája a projektnek a turisztikai kínálat- és termékfejlesztés volt, amely szintén az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkacsomagjának részét képezte. Ennek keretében olyan turisztikai csomagajánlatok kerültek piacra, amelyek növelik a térségbe látogató turisták számát. Ennek a sokrétű feladatnak a végrehajtásában szintén minden projektpartner közreműködött.

A többi partnerrel közösen, számos turisztikai és természetismereti kiadványt és népszerűsítő eszközt készítettünk el a projekt keretében: a nyugat-pannon térséget bemutató képeskönyvet, a projektterület imázs-kiadványát, a madárvilágot és a növényvilágot leíró füzeteket, interaktív kiállítás paravánokat partner- és térség-specifikus képekkel, tudnivalókkal, és nem utolsó sorban a térség térképét is
A projekt során szervezett tanulmányutak, szakmai konferenciák, workshopok, előadói estek során szakmabeliek és laikusok is információkat szerezhettek a PaNaNet projekt eredményeiről, és a térség értékeiről.

További információkat a projekt honlapján, a következő webcímen találhat: www.pananet.eu

9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-036 • onpi@onpi.hu