Vízitúra a Rábán

A csákánydoroszlói Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont kikötőjéből induló túráink a Rába egy csendes, nyugodt, de mégis kalandos és változatos szakaszát érintik, mely akár kezdők számára is könnyedén teljesíthető.

Vízitúráink a Rába vadregényes és gyönyörű szakaszán haladnak: a partmenti nyárfa ligetekben énekesmadarak dalolnak, a sekély vizekben szürkegém halászik, a víz felett a türkiz színű jégmadarak suhannak, a leszakadó partfalakon partifecskék és gyurgyalagok sürgölődnek. A túrán igazán eggyé válhatunk a természettel, élvezzük a víz hullámzását, a lágy, nyári szellőt és hallgathatjuk a minket körülvevő érintetlen természet hangjait. 

A túrák augusztus 31-ig minden héten kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap 10.00 és 14.00-kor indulnak.

- Biztonságos raft csónakokkal vágunk neki a Rába egy nyugodt, de annál szebb szakaszának. Mentőmellényt és lapátot is biztosítunk.
- A túrákat tapasztalt és szakképzett vízitúra vezetőkkel teljesítik a résztvevők.
- A túráinkat 7-70 éves korig bárkinek ajánljuk, aki szeretne részt venni egy kalandos, izgalmas és aktív élménygyűjtésben. A csónakok hatszemélyesek, a vízitúrát vezető kormányoson kívül 5-en tudtok kényelmesen ülni egy csónakban.

Rövid túra - azoknak, akik csak belekóstolnának a vízitúrázás élményébe...

A túra időtartama: 
1,5 óra (a vízen töltött idő kb. 50 perc) Vízre szállás előtt egy rövid oktatást kap mindenki a vízen történő túrázáshoz, kikötés után pedig a résztvevőket a kezdőpontra szállítjuk.

A részvételi díj: 
8.000 Ft/fő (amelyet a helyszínen indulás előtt a Vízi Vándor Látogatóközpont pénztárában tudtok befizetni, akár Szép kártyával is!), mely tartalmazza a Rába csodálatos világa kiállítás megtekintését is.

Minimális létszám:
Egy-egy időpontban min. 3 fő jelentkezése esetén indítunk túrát.

Szükséges ruházat:
A be- és kiszállás nem épített kikötőponton, hanem természetes partszakaszon történik, ezért kérjük, hozzatok magatokkal váltócipőt, igény esetén fürdőruhát és törölközőt, de mindenképpen olyan öltözéket, ami könnyen tisztítható és kényelmes. Napsütés esetén pedig ivóvizet, naptejet és fejfedőt! 

Hosszú túra - azoknak, akik vállalják a kihívást...

A túra időtartama: 
4-5 óra - Vízre szállás előtt egy rövid oktatást kap mindenki a vízen történő túrázáshoz.

Táv: Rábagyarmat-Csákánydoroszló (találkozás Csákánydoroszlón a Vízi Vándor Természetvédemi Látogatóközpontnál, ahonnan autókkal szállítjuk át a résztvevőket Rábagyarmatra a túra kiindulópontjára, a túra végpontja pedig a Vízi Vándor Látogatóközpont kikötője)

A részvételi díj: 
10.000 Ft/fő (amelyet a helyszínen indulás előtt a Vízi Vándor Látogatóközpont pénztárában tudtok befizetni, akár Szép kártyával is!), mely tartalmazza a Rába csodálatos világa kiállítás megtekintését is.

Minimális létszám:
Egy-egy időpontban min. 4 fő jelentkezése esetén indítunk túrát.

Szükséges ruházat:
Hozzatok magatokkal váltócipőt, igény esetén fürdőruhát és törölközőt, de mindenképpen olyan öltözéket, ami könnyen tisztítható és kényelmes. Napsütés esetén pedig ivóvizet, naptejet és fejfedőt! 


Jelentkezés:
turisztika.orseg@gmail.com; +36-94/548-034

A programváltozás jogát fenntartjuk, mivel az időjárás, a vízszint, vagy esetlegesen a megnövekedett hordalék miatt a vízitúra veszélyessé válhat.


BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉG

SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYA ELFOGADÓHELY
(OTP, MKB ÉS K&H kártyát egyaránt elfogadunk)

9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-036 • onpi@onpi.hu