Szezonnyitás a Rábán - A nagy vízreszállás

Családi majális a Rába Vízitúra Központban.

AKTÍV PROGRAMOK

VÍZITÚRA KEZDŐKNEK
Kombinált túra kezdők részére. 5 km.-es rövid víztúra 6 személyes, biztonságos raft hajókban, melyeket gyakorlott túravezetők irányítanak. A vízre szállást egy rövid, kb. 2 km-es könnyű gyaloglás előzi meg.
Időpont 9 órától 14 óráig:
Táv: 2+5 km.

VÍZITÚRA GYAKORLOTT EVEZŐSÖKNEK
Vízitúra Csörötnek -Csákánydoroszló szakaszon. Csak gyakorlott vízitúrázóknak ajánljuk. Csatlakozni lehet saját eszközökkel is, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kenukat is biztosítunk.
Időpontok: Indulás Csörötnekről 9 órakor. (Előregisztráció alapján korlátozott számban a transzfert is tudunk vállalni, így akik Csákánydoroszlón csatlakoznának, azokat reggel 8 órára várjuk a Kormorán Vízitúra Bázison.)
Táv: 22 km.

KERÉKPÁRTÚRA A MIRÓD-FORRÁSHOZ
Kerékpártúra Kemestaródfára, a Miród-forráshoz, amely egyben Mária-kegyhely is. Az útvonal Csákánydoroszló Körmendi utcán át keresztezzük a 8-as főútat, majd Kemestaródfára beérve a Csákányi utca és a Fő utca érintésével érkezünk meg a Miród-forráshoz. Pihenő után ugyanezen az útvonalon gurulunk vissza a Rába Vízitúra Központba.
A túrára bárki becsatlakozhat saját kerékpárjával, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kerékpárokat is biztosítunk
Indulás 10:00-kor
Táv 11 km.

GYALOGTÚRA A BÜKSI RÉTRE
Könnyű gyalogtúra Magyarbüksre, a Büksi rétre. Kockás liliomot már valószínűleg nem látunk, de a táj anélkül is feledhetetlen. A Büksi útig kisbuszokkal megyünk, a túra útvonala a vasúti átjáró után kezdődik.
Indulás 10 órakor a Vízi Vándor Látógatóközpont parkolójából. A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
Táv: 5-6 km.

TOVÁBBI PROGRAMOK
Délelőtt 9 órától termelői piac a Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont előtti területen
Gyerekek kézműveskedhetnek, 10-12 óra és 13-15 óra közt két turnusban fazekas foglalkozáson vehetnek részt, illetve az Őrség világa természetismereti játékkal játszhatnak folyamatosan. Emellett a rendezvény ideje alatt a Rába világa kiállítás is látogatható. A legkisebbeket ugrálóvárral, arcfestéssel, csillám tetoválással is fogadjuk.
A délután folyamán rendőrkutyás bemutató t is láthatnak az eseményen résztvevők.
Az egész napos program nem működnek gasztro élmények nélkül. A regisztrált látogatók, és a túrákon résztvevőket megvendégeljük egy tál „Páci” gulyással és csákányi rétessel. Ezen kívül a látogatóközpont büféje is végig nyitva lesz.

REGISZTRÁCIÓ
Regisztrálni a túrákra az info@kormorankenu.hu email címen lehet.

Időpont

2024.05.01 09:00 - 17:00

Helyszín

Csákánydoroszló, Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont

9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-036 • onpi@onpi.hu