Galambos Gyula

Termelő

A Vadvirág Méhes és Füveskert birtok egy csodaszép domboldalon, erdőkkel körülvett, NATURA 2000-es területű 3,4 hektáros kis családi vállalkozás. Olyan bemutató gazdaság, amelynek működése ötvözi magában a vendvidéki hagyományos gazdálkodás, és az organikus biogazdálkodás elemeit. A gazdaság megálmodói Gyenes Csilla biológia-földrajz szakos tanár, természetgyógyász (fito-és apiterepauta (méhészeti termékekkel gyógyító) és Galambos Gyula földmérő, méhészmester.

A termékek előállítását kiegészítjük apiturisztikai (mézturizmus) és gyógyító kertterápiás programokkal, falusi vendégasztallal is. 2016-ban elkészült az országban egyedülálló, „Gyógyító méhesházunk”.

Cím: 9982 Orfalu, Fő utca 44.

Telefon: +36 20 390 2061

E-mail: vadviragmeheskert@gmail.com

Honlap: www.vadviragmeheskert.hu


Védjegyes termékek


Fenyőrügyes erdei harmatméz

A frissen szedett zsenge lucfenyőhajtások több hónapig állnak a mézben. A hónapok során a savas méz a fenyőrügyből kioldja a hatóanyagokat. Kiváló népi gyógyszer légúti megbetegedéskor, torokgyulladás esetén. Ez a termék kimondottan a táj adottságainak és hagyományinak megfelelő, hiszen ilyen mennyiségű ültetett és természetes fenyőállomány nincs máshol az országban.

Erdei harmatméz

Különleges, e tájra jellemző mézünk, abban tér a többi méztől, hogy a méhek nem a virágok nektárjainak felhasználásával állítják elő, hanem az erdei fákon, leggyakrabban fenyőféléken élősködő levéltetvek által kiválasztott mézharmatból. Ennek a típusú méznek a színe sötét, íze pedig igen jellegzetes. Az erdei méz a legmagasabb ásványi anyagú méz, erős a gyógyhatása Pollenallergiások is fogyaszthatják.

Vendvidék íze vegyes virágméz

A 2014-es év júniusi pörgetésű a Vendvidék íze mézünk, az ÉV MÉZE vegyes virágméz kategóriában arany díjas lett. Sötét, selymes, erős ízű méz, amely többségében a szelídgesztenye - és a hársfák virágnektárjából készítettek a méhecskék, de található benne egy különleges citrusos ízvilág is. Minden évben a Vendvidék íze néven hozzuk forgalomba a legízletesebb, legkülönlegesebb júniusi pörgetésű vegyes virágmézünket.

9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-036 • onpi@onpi.hu