Gyenes Csilla

Termelő

A Vadvirák Méhes és Füveskert birtok egy csodaszép domboldalon, erdőkkel körülvett, NATURA 2000-es területű 3,4 hektáros kis családi vállalkozás. Olyan bemutató gazdaság, amelynek működése ötvözi magában a vendvidéki hagyományos gazdálkodás, és az organikus biogazdálkodás elemeit. A gazdaság megálmodói Gyenes Csilla biológia-földrajz szakos tanár, természetgyógyász (fito-és apiterepauta (méhészeti termékekkel gyógyító) és Galambos Gyula földmérő, méhészmester.

A termékek előállítását kiegészítjük apiturisztikai (mézturizmus) és gyógyító kertterápiás programokkal, falusi vendégasztallal is. 2016-ban elkészült az országban egyedülálló, „Gyógyító méhesházunk”.

Cím: 9982 Orfalu, Fő utca 44.

Telefon: +36 20 340 8735

E-mail: vadviragmeheskert@gmail.com

Honlap: www.vadviragmeheskert.hu


Védjegyes termékek

Mézes cseresznyedzsem

A birtokunk nagy részén egy védett, az ŐNP által kitáblázott, kb. 100 fából álló kaszáló gyümölcsös található. Gyümölcsösünk fái jelentős részben szilva, alma, körte, cseresznye, meggy és szelídgesztenye, illetve szeder és málna, lugasra futatott Kormin és Izabella szőlő. Terméseikből, mézzel édesített és esetleg 70%-os étcsokoládéval fűszerezett lekvárokat készítünk. Lekvárjaink legfeljebb csak citromsavat, de más adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak. Hőkezeléssel tartósítunk.

Szilvalekvár

A birtokunk jelentős részén egy védett, az ŐNP által kitáblázott, kb. 100 fából álló kaszáló gyümölcsös található, amelyből kb 40 fa a helyi elnevezés szerint hosszú szilva. Ebből a besztercei típusú, késői szüretelésű szilvából készítettük el cukor- és mézmentes lekvárunkat, amelyet hosszú főzéssel és dunsztolással tartósítottunk.

9941 Őriszentpéter, Városszer 57. • +36 94 548-036 • onpi@onpi.hu